Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1026 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 458 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Pernilla

Tillagning (35 min )

  1. Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar. Skala och strimla lök. Skölj sallat. Kärna ur och tärna äpple. Gröp ur köttet ur granatäpple.
  2. Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt saffran och rör om.
  4. Tillsätt vatten och grönsaker. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt äpple. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera på salladsbädd. Garnera med granatäpple.

Kockens kommentar

I stället för romanesco kan man till exempel använda brysselkål.

Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halv­fabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem