Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1026 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skiva fänkål. Dela romanesco i bitar. Skala och strimla lök. Skölj sallat. Kärna ur och tärna äpple. Gröp ur köttet ur granatäpple.
- Värm upp matolja i en stekpanna och stek quornbitarna till gyllenbrun färg.
- Tillsätt saffran och rör om.
- Tillsätt vatten och grönsaker. Låt småkoka under lock cirka 5 minuter.
- Tillsätt äpple. Smaka av med salt och peppar.
- Servera på salladsbädd. Garnera med granatäpple.
Kockens kommentar
I stället för romanesco kan man till exempel använda brysselkål.Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halvfabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.