Fisknuggets, friterad panerad fisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Om frityrsmet >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fisknuggets, friterad panerad fisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2083 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 23%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 59 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrsmet > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Santa Maria

Tillagning (30 min )

  1. Tartarsås: Grovhacka kapris. Finhacka gräslök. Blanda ingredienserna i en skål. Ställ kallt.
  2. Förbered: Finkrossa nachochips (eller corn flakes). Blanda mjöl, lökpulver, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och dijonsenap i en annan djup tallrik. Blanda ströbröd och chipssmulorna i en tredje djup tallrik. Skär fisk i bitar (3x5x2 cm).
  3. Dubbelpanera: Doppa fiskbitarna i mjölblandningen. Sedan i äggsmeten. Sist i ströbrödsblandningen. Det är viktigt att fisken täcks ordentligt vid varje steg i paneringen. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Prova att fritera en bit bröd, den får inte bli brun förrän efter ett par minuter. När värmen är bra friteras 3-4 fiskbitar åt gången. Ta upp dem när de är gyllenbruna. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg upp på varmt fat och servera med tartarsåsen.

Kockens kommentar

Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. En tillagad nugget i receptet med panering och fettupptag väger cirka 60 gram, varav panering 35%. Energimängd 60 Kcal, varav 57% finns i paneringen.

Alternativt friteras fisken med frityrsmet i stället för dubbelpanering. Ger vanligtvis lägre energiinnehåll. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Normtal nuggets *)

Mjöl g

Ägg g

Bröd g

Fett g

Kcal

 Dubbelpanering

2,2

5,3

5,3

2,8

60

 Frityrsmet medel

5,4

2,7

43

 Pâte ā friresmet

2,1

1,6

 

1,1

19

*) Nuggets: 3x5x2 cm = 62 cm˛. Råvikt färs ca 35 gram/styck.

Nuggets avser egentligen friterad färs, vanligtvis av kyckling. Nuggets (eng. nugget = klump) skapades i mitten av 1900-talet av livsmedles­professorn Robert Baker på Cornell University. Han gjorde det möjligt att forma kycklingmassan som man ville. McDonald´s och Kentucky Fried Chicken har gjord produkten berömd som snabbmat. Se recept > Chicken nuggets.

Alternativ

Klassisk fransk frityrsmet

Tempura frityrsmet

Chicken nuggets

Friterad persilja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem