Cheesecake med vit choklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10 st/paj): 10

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheesecake med vit choklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 29%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 129 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

...

Skapat av
Carina

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Smält smör i kastrull. Mixa eller mosa digestivekex. Blanda med smör och tryck ut massan i en springform.
  3. Grädda i cirka 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Smält choklad på svag värme i micro eller i vattenbad till 49°C. Ställ åt sidan.
  5. Blanda ordentligt philadelphia och strösocker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Blanda i ägg och gulor, ett åt gången. Blanda ner den smälta chokladen. Häll i formen.
  6. Grädda i 20-25 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte blir bränd. Låt svalna.
  7. Garnering: Smält strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Ringla över kakan.
  8. Servera gärna kakan med rårörda blandade bär.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. Mjöl behövs därvid inte som förtjockningsmedel (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem