
Saffransrisotto (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1309 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och finhacka lök.
- Fräs lök och ris i matfett (olja) i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på vin och låt det koka in i cirka 5 minuter.
- Koka samtidigt upp vatten med fond i en kastrull. Tillsätt saffran och blanda den heta buljongen med riset. Låt sjuda tills vätskan koka in i riset. Smaka av med salt. När risotton är färdig skall risgrynen vara mjuka och krämiga.
- Garnera med hyvlad parmesanost.
Kockens kommentar
Passar väl till stekt kött och fisk. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.