Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 56
Kcal / portion: 36
GBR (GI) / port: 1
Recept: 145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
...
Skapat av
Rent a Chef
Tillagning (25 min )
- Halvera plommon och ta ur kärnan. Skala och riv eller finhacka ingefära.
- Häll alla ingredienser i en kastrull. Salta lätt. Låt småkoka i 15 minuter.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)