Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 16

Om frityrkransar >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3646 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 64 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrkransar > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Foodie" under bilden.

  1. Chokladsås: Finhacka choklad och lägg i bunke. Värm upp grädde till cirka 40°C. Vid högre temperatur kan chokladen bli grynig (läs mer > Så smälts choklad). Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt blandats väl. Värm på vid behov och inför servering.
  2. Garnering: Blanda socker med kanel på en tallrik.
  3. Deg: Koka upp vatten socker och smör skuret i bitar så att allt löses upp. Sänk till låg värme. 
  4. Tillsätt mjöl och rör om till en homogen ganska fast deg. Låt svalna något. Är temeperaturen för hög (60°C+) koagulerar ägg.
  5. Tillsätt ett ägg i taget och rör om till ägget lösts upp helt i smeten. Tillsätt nästa ägg.
  6. Fritera: Hetta upp olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  7. Fyll Sprits med stjärntyll. Pressa ut strängar direkt i den heta oljan 8-10 centimeter långa. Kapa med kniv.
  8. Fritera 4-5 stavar i taget, inte för många samtidigt, några minuter tills gyllenbruna. Vänd om med hålslev så att de får färg runtom.
  9. Serveras helst varma med varm chokladsås.

Kockens kommentar

Churros

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem