
Churros, friterade munkar på spanskt vis (standardrecept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrkransar > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Foodie" under bilden.
- Chokladsås: Finhacka choklad och lägg i bunke. Värm upp grädde till cirka 40°C. Vid högre temperatur kan chokladen bli grynig (läs mer > Så smälts choklad). Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills allt blandats väl. Värm på vid behov och inför servering.
- Garnering: Blanda socker med kanel på en tallrik.
- Deg: Koka upp vatten socker och smör skuret i bitar så att allt löses upp. Sänk till låg värme.
- Tillsätt mjöl och rör om till en homogen ganska fast deg. Låt svalna något. Är temeperaturen för hög (60°C+) koagulerar ägg.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör om till ägget lösts upp helt i smeten. Tillsätt nästa ägg.
- Fritera: Hetta upp olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fyll Sprits med stjärntyll. Pressa ut strängar direkt i den heta oljan 8-10 centimeter långa. Kapa med kniv.
- Fritera 4-5 stavar i taget, inte för många samtidigt, några minuter tills gyllenbruna. Vänd om med hålslev så att de får färg runtom.
- Serveras helst varma med varm chokladsås.
Kockens kommentar
Churros
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk