
Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om frityrkransar > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Ostdeutsch Kochen" under bilden.
- Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjöl när smöret smält och rör om till en tjock kladdig klump.
- Smet: Lägg över i degblandare eller bunke. Tillsätt ägg och blanda till jämn ganska tjock smet.
- Fetta in bitar av bakplåtspapper (12x12 cm) med matolja. Hetta upp frityrolja till 175°C.
- Spritsa: Använd en bred stjärntyll. Fyll påsen och spritsa ut en rund ring på smörpappret (~8 cm bred). Tryck till lite mot slutet så att ändarna fäster i varandra. Alternativt fortsätt ett varv till med en ring ovanpå ringen.
- Fritera: Vänd ner kakorna i frityroljan och lossa från pappret. Fritera en eller två i taget. Låt fritera en minut eller så på var sida till gyllenbrun yta. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
- Garnera: Blanda florsocker med några droppar vatten eller mjölk till en kladdig smet. Häll lite på varje kaka. Servera.
Kockens kommentar
Spritzkuchen är munkar på tyskt vis. Ingrediensmängderna kan varieras en del, huvudsaken är att man får till en lagom fast smet som kan spritsas. Läs mer > Om munkar.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk