Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal enkla ringar: 12

Kockskolan:

 

Om frityrkransar >

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om frityrkransar > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Ostdeutsch Kochen" under bilden.

  1. Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjöl när smöret smält och rör om till en tjock kladdig klump.
  2. Smet: Lägg över i degblandare eller bunke. Tillsätt ägg och blanda till jämn ganska tjock smet.
  3. Fetta in bitar av bakplåtspapper (12x12 cm) med matolja. Hetta upp frityrolja till 175°C.
  4. Spritsa: Använd en bred stjärntyll. Fyll påsen och spritsa ut en rund ring på smörpappret (~8 cm bred). Tryck till lite mot slutet så att ändarna fäster i varandra. Alternativt  fortsätt ett varv till med en ring ovanpå ringen.
  5. Fritera: Vänd ner kakorna i frityroljan och lossa från pappret. Fritera en eller två i taget. Låt fritera en minut eller så på var sida till gyllenbrun yta. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Garnera: Blanda florsocker med några droppar vatten eller mjölk till en kladdig smet. Häll lite på varje kaka. Servera.

Kockens kommentar

Spritzkuchen är munkar på tyskt vis. Ingrediens­mängderna kan varieras en del, huvudsaken är att man får till en lagom fast smet som kan spritsas. Läs mer > Om munkar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem