Crullers, Cruller donuts-doughnuts, Germain crullers, French crullers
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 40

Om chouxdeg >

 

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crullers, Cruller donuts-doughnuts, Germain crullers, French crullers

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 459

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2549 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 27%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 14 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chouxdeg > Äts ej

Om chouxbakelser > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Anna Olson" under bilden.

  1. Deg: Sikta mjölet i en bunke. Skär smör i bitar. 
  2. Lägg i tjockbottnad kastrull, vatten, mjölk, smör och socker. Smält smöret försiktigt på svag värme. När smöret löst upp sig helt, koka upp blandningen.
  3. Häll allt mjöl ner i kastrullen och rör om kraftigt till en jämn och slät smet. Ta av från värmen. Låt svalna något (< 60°C) så att äggen inte stelnar(koagulerar) när de tillsätts.
  4. Tillsätt två ägg och rör om ordentligt. Tillsätt sedan övriga ägg ett i taget under omrörning. Nu är det en kladdig ganska lös smet. Smeten skall inte knådas eller ställas i kylen, utan skall användas direkt.
  5. Crullers: Fyll en spritspåse med bred tandad tyll. Klipp fyrkantiga pappersbitar 10x10 centimeter. Spritsa ut ringar 6-8 centimeter breda på smörpapperna.
  6. Hetta upp olja till (175-) 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  7. Fritera: Doppa hålsleven i olja (så fastnar inte degen  på sleven). Vänd crullern upp och ner på hålsveven och ta av pappret. Sänk ner i oljan. Fritera ett par stycken åt gången tills gyllenbruna, cirka 2,5 minuter på var sida. Ta upp med hålslev och lägg på galler.
  8. Garnera: Pudra florsocker över. Servera snarast.

Kockens kommentar

Bakverken kan glaseras på olika sätt, till exempel sockergaseras. Vanligt till crullers är därvid att tillsätta lite honung. Läs mer > Om glasyr.

Vattenreduktion: Drygt 60% av vattnet i receptet (inklusive vatten i mjölk och ägg) dunstar bort vid fritering. Vattenreduktionen höjer de övriga näringsämnenas relativa andelar (vikt%). Utan vattenreduktion blir till exempel andelen fett 15%. Läs mer > Om vattenförändring).

Fettupptag: Normalt tar varor som friteras upp frityrfett. I detta fall obetydlig på grund av redan hög fetthalt i degen (läs mer > Om fettupptag).

Alternativ

Choux ā crčme

Donuts, munkar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem