Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 451

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 28%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bakplåtspapper Äts ej
Sprits och tyll > Äts ej
Om makroner > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kakor: Smält smör. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg. Rör om tills det är väl blandat.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Tillsätt mjölk, citronjuice och karamellfärg. Rör om försiktigt tills allt är blandat. (Obs! Vispar du för mycket kan smeten bli rinnig och whoopisarna platta.)
- Spritsa: Häll smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut på en bakpapperklädd plåt. Baka kakorna 8-10 minuter. Håll koll på att de inte blir brända i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti. Låt svalna.
- Fyllning: Bryt sönder mjölkchoklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll det över chokladen. Vispa slätt. Låt stå i minst 1 timme.
- Smält vit och choklad var för sig.
- Spritsa: Vänd på hälften av kakorna och spritsa på mjölkchokladkräm i en ring. Lägg resten av kakorna ovanpå och spritsa vit chokladring i en ring. Spritsa sedan en klick mörk choklad i mitten. Låt stelna.