Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

 

Grädde

0.5 

dl

Vit choklad

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Choklad och rödbetskladdkaka med spindelnät

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 449

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5493 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Grädde 0.5 dl 3%

Vit choklad 150.0 gram 16%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Skala och grovriv rödbetor. Lägg i en kastrull med socker. Låt det karamelliseras lite.

  3. Smält smör. Låt svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

  4. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

  5. Bryt ner choklad i var sin skål. Koka upp grädde i var sin kastrull. Slå över chokladerna. Låt stå i minst en timme.

  6. Stryk ut den mörka chokladen på kakan. Ringla över den vita chokladen. Dra med en smal kniv från mitten och utåt. Ställ svalt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem