
Pumpaglass till halloween
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1268 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pumpa fruktkött 100.0 gram 2%
Apelsin hel 4.0 styck 24%
Vaniljglass 0.5 liter 71%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Skala och kärna ur pumpan.
Skär pumpaköttet i mindre bitar.
Koka det 5 minuter i lite vatten.
Häll bort vattnet. Låt svalna. - Gröp ur apelsinerna. Spar juicen.
Skär ut trekantsögon ur skalet.
Ögonen bör luta innåt.
Sätt tillbaka det utskurna ögat. - Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
- Mjukrör glassen t.ex. med elvisp, men låt den inte smälta.
Blanda glass med pumpamoset.
Ställ in i frysen i minst 2 timmar. - Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen".
Servera genast, glassen smälter fort.
När glassen börjar tina gråter frukten.
Kockens kommentar
Vill man förenkla kan man hoppa över pumpa och bara använda apelsinjuice. I stället för apelsiner kan minipumpor användas, då lämpligtvis utan apelsinkött i glassen. Än mer avancerat är att även hemlaga vaniljglassen.