
Märängspindlar till barnkalas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 493

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 8
Recept: 809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i en liten kastrull.
Sätt en djup tallrik över.
Lägg i chokladen och låt smälta. - Lägg ut maränger på smörpapper.
Sätt ihop två maränger intill varandra. - Häll chokladen i en plastpåse.
Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn.
Spritsa chokladben över marängerna.
Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster.
Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar. - Spritsa ett spindelnät på en tallrik.
Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.
Kockens kommentar
Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.