Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sallatsblad

 

 

Rapsolja kallpressad

 

 

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 2

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sallatsblad 0%

Rapsolja kallpressad 0%

Flingsalt 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
  3. Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
  4. Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
  5. Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
  6. Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.

Kockens kommentar

Hittar du inte tvärnöskinka går det givetvis lika bra med något annat som t.ex. parmaskinka, kanske en god rostbiff osv.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem