
Tvärnöskinka med kanelkokt fikon och hasselnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 2
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela fikon. Vänd snittytan i råsocker. Hetta upp en stekpanna. Lägg i fikonen med sockersidan neråt. Låt sockret karamelliseras.
- Slå på portvin, vinäger, kanelstång och smör. Vänd fikonet och reducera vätskan till hälften. Tag av.
- Rosta och skala hasselnötter. Dela nötterna.
- Värm fikon. Vänd blad med lite rapsolja och flingsalt.
- Lägg skinka på tallrikar. Lägg på fikon. Slå över den varma lagen. Lägg på blad. Avsluta med nötter.
Kockens kommentar
Hittar du inte tvärnöskinka går det givetvis lika bra med något annat som t.ex. parmaskinka, kanske en god rostbiff osv.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)