Cheesecake med citronsmak och bär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheesecake med citronsmak och bär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3536 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 127 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Tårtbotten: Smält smör och låt svalna. Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
  3. Blanda socker, havregryn och mjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter till fin färg. Ta ut och låt kallna.
  5. Kräm: Riv gult skal från citron. Blanda hastigt med ost och kesella. Fyll pajskalet med krämen. Ställ formen i kylskåpet i ett par timmar.
  6. Garnera med bär och frukt. Tag av springformen försiktigt.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem