Smakrik chili con carne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om chili con carne >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smakrik chili con carne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2289 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 450 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om chili con carne > Äts ej

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (50 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skala och pressa eller finhacka vitlök. Ansa och hacka paprika. Skölj bort spadet från bönorna.
  2. Hetta upp matolja i stor stekpanna eller i stekkastrull på medelhög värme. Lägg i färs, lök, vitlök och kajennpeppar och stek det i ett par, tre minuter. Finfördela med en trägaffel. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, bönor och vinäger. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt sjuda i 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
  4. Smaka av med salt och peppar, samt med Canderel strö eller socker (som extra smakförstärkare)
  5. Toppa med en klick crème fraiche.

Kockens kommentar

Förslag: Servera lavashbröd eller mjukt tunnbröd till maten. Lavash är, liksom tunnbröd, ett mjukt bröd tillagat av mjöl, vatten och salt. Förekommer vanligt bl.a. i Turkiet, Iran och Armenien. Canderel kan bytas ut mot strösocker eller utelämnas. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.

Receptalternativ

Enkel chili con carne

Chili con carne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem