Tunnbröd bakat med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 20 cm: 16

Om tunnbröd >

 

 

Så bakas tunnbröd >

 

 

Om ojäst bröd, flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tunnbröd bakat med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 333

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 43 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tunnbröd > Äts ej

Så bakas tunnbröd > Äts ej

Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1.  Smält smöret.
  2. Deg: Blanda mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt mjölk, smör, socker och salt. Blanda väl. 
  3. Lägg över på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar, och forma till längder. Dela varje längd i 8 bitar.
  4. Kavla ut varje bit tunt. Nagga kakorna med en gaffel. Borsta av löst mjöl, som annars blir bränt med bismak.
  5. Grädda brödet i en torr, het stekpanna cirka 2 minuter på var sida.
  6. Låt tunnbrödet svalna under bakduk.
  7. Servera gärna med smör och ost.

Kockens kommentar

Receptet inspirerat av Arla. Trots att brödet innehåller jäsmedel och vetemjöl reser det sig inte utan blir platt. Detta för att kavlingen förstör glutenbildningen i degen. Läs mer > Så bakas tunnbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt (läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion). Vattenhalten i bakat mjukt tunnbröd är 25-30%, med andra ord cirka 1,5 dl vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen.

Alternativ

Tunnbröd bakat i ugn

Tunnbröd bakat i stekpanna

Tunnbröd traditionellt bakat

Tuttul från Dalarna, tunnbröd med potatis

Matza, judiskt tunnbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem