Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2642 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Majsstärkelse 1.5 msk 2%
Vatten 1.5 msk 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
...
![]()
Skapat av
Matidag
Tillagning
- Blanda färsen och forma den till 4 fyra stora karbonader (biffarna bör vara ca 8 cm i diameter och ca 3 cm höga, raka kanter).
- Vispa ägget med vatten. Dubbelpanera karbonaderna i ordningen ströbröd - äggmassa - ströbröd. Stek karbonaderna gyllenbruna i smör ca 8-12 minuter på var sida på medelvärme. Stek även kanterna. Salta och peppra på bägge sidor efter stekningen.
- Sås: Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotstärningar, salt och socker. Koka upp. Låt småkoka i ca 15 minuter tills moroten är mjuk.
- Tillsätt ärter och koka upp. Gör en redning på majsstärkelse och vatten. Blanda i så det blir simmigt. Låt koka upp igen och stäng av värmen. Rör ner persiljan.
- Servera med kokt potatis.