Karbonader med grönärtsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majsstärkelse

1.5 

msk

Vatten

1.5 

msk

Persilja finhackad

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karbonader med grönärtsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 661

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2642 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 409 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Majsstärkelse 1.5 msk 2%

Vatten 1.5 msk 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Blanda färsen och forma den till 4 fyra stora karbonader (biffarna bör vara ca 8 cm i diameter och ca 3 cm höga, raka kanter).
  2. Vispa ägget med vatten. Dubbelpanera karbonaderna i ordningen ströbröd - äggmassa - ströbröd. Stek karbonaderna gyllenbruna i smör ca 8-12 minuter på var sida på medelvärme. Stek även kanterna. Salta och peppra på bägge sidor efter stekningen.
  3. Sås: Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotstärningar, salt och socker. Koka upp. Låt småkoka i ca 15 minuter tills moroten är mjuk.
  4. Tillsätt ärter och koka upp. Gör en redning på majsstärkelse och vatten. Blanda i så det blir simmigt. Låt koka upp igen och stäng av värmen. Rör ner persiljan.
  5. Servera med kokt potatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem