
Rotfruktsgryta med lax och fetaost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna rotselleri, kålrot, palsternacka, morot och kålrabbi. Finhacka tomat.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i rotsaker. Fräs någon minut. Slå på vatten, grönsaksfond och tamarisoja. Lägg i tomat. Låt småputtra 10 minuter.
- Skär laxen i bitar. Tärna fetaost. Grovhacka basilika. Lägg i laxen i grytan. Småputtra ytterligare 5 minuter.
- Lägg i fetaost och basilika innan servering.