Pestosoppa med fiskpinnar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pestosoppa med fiskpinnar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 505 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (cirka 20 minuter extra tid).
  2. Skär potatisen i mindre bitar.
  3. Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.
  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.
  5. Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.
  6. Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt dem i soppan.

Kockens kommentar

Fiskpinnar är färdiglagad mat som säljs djupfryst i handeln. Enligt en studie av Testfakta 2004 är skillnaderna stor mellan olika sorter. Både när det gäller pris, hur feta de är och hur mycket fisk de egentligen innehåller. M.a.o. läs på förpackningen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem