
Syrlig bulgursallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur i 10-15 min på svag värme i dubbla mängden vatten med grönsaksfond, tills vattnet kokat in.
Tag av kastrullen och låt bulguren svalna. - Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i skål och pressa över citronsaft. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
- Blanda bulgur med salladen.
Kockens kommentar
Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.