Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (12/tårta): 12

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 22%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 146 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.
  2. Grovriv resten av chokladen. Vispa grädde fast med lite socker. Skiva bananer.
  3. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat. Bred på ett lager vispgrädde. Lägg på skivade bananer. Strö över riven choklad. Täck med ett tunt lager grädde.
  4. Lägg på nästa sockerkaksskiva och gör likadant. Lägg på den sista sockerkaksskivan. Klä in tårtan med grädde. Använd en stekspade. Torka av tårtfatskanten.
  5. Häll smält choklad i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i en kanten. Spritsa ett spindelnät över tårtan.

Kockens kommentar

Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept. Se film Gräddtårta på sida >  Om tårtor.

Tillhörande recept

Marängspindlar

Hemlagad sockerkaksbotten

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem