
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 35%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så tillagas skogsfågel > Äts ej
Om vinägrett, dressing > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "The F Word" under bilden.- Skär ut brösten på duvan som bör vara ungfågel.
- Dressing: Blanda valfri dressing. Vi har här valt recept Anna Bergströms "Min bästa dressing".
- Sallad: Förbered valfri sallad. I filmen salat med krossade hasselnötter, lätt kokta tärnade rödbetor och haricot verts toppat med tunt skivad stekt vitlök. Lägg upp portionsvis i tallrikar.
- Stek: Hetta upp matolja i stekpanna och bryn duvbrösten på båda sidor på hög värme. Tillsätt rikligt med smör och stek brösten ett par minuter på var sida. Akta så att de inte svartbränds och inte för länge så att köttet blir torrt.
- Servera: Ringla lite dressing över salladen. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Ringla lite dressing även på köttet. Salta med flingsalt. Servera som matig förrätt eller som en lätt måltid.
Kockens kommentar
Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel