Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Brysselkål färsk

300.0 

gram

Rönnbärsgelé

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ripor i gryta på klassiskt norskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2837 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 436 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 19%

Brysselkål färsk 300.0 gram 4%

Rönnbärsgelé 2.0 dl 23%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Hetta upp smör i en stekkastrull eller gryta på medelhög värme. Stek riporna runt om till lätt bränd, fin färg.
  2. Tillsätt mjölk, grädde och salt. Mosa enbär och tillsätt dem i grytan. Lägg på lock och låt småputtra i ca 40 minuter.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Koka brysselkål i 5-10 minuter.
  5. Sås: Ta ur riporna och håll dem varma. Sila spadet genom ett såll. Häll tillbaka. Blanda maizena med vatten och tillsätt. Tillsätt mesost och rönnbärsgelé. Koka upp under omröring. Låt småkoka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem