
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2837 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 800.0 gram 19%
Brysselkål färsk 300.0 gram 4%
Rönnbärsgelé 2.0 dl 23%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Hetta upp smör i en stekkastrull eller gryta på medelhög värme. Stek riporna runt om till lätt bränd, fin färg.
- Tillsätt mjölk, grädde och salt. Mosa enbär och tillsätt dem i grytan. Lägg på lock och låt småputtra i ca 40 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Koka brysselkål i 5-10 minuter.
- Sås: Ta ur riporna och håll dem varma. Sila spadet genom ett såll. Häll tillbaka. Blanda maizena med vatten och tillsätt. Tillsätt mesost och rönnbärsgelé. Koka upp under omröring. Låt småkoka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel