Julmarsipan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julmarsipan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 6213

GBR (GI) / port: 238

Recept: 6213 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 1451 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper kastrullen.
  2. Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 minut. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
  3. Mal nötterna i en nötkvarn eller kör dem i mixer. Lägg alla ingredienser i en mixern och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig.
  4. Dela upp degen i delar och färga den ena med grön karamellfärg och färga med karamellfärg. Läs mer > Så färgas marsipan.
  5. Forma marsipanen till figurer eller limpor. Pensla med smält choklad och dekorera med nötter eller strössel.

Kockens kommentar

Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i cirka 1 månad. Smält choklad i vattenbad. Koka upp vatten och ställ en djup tallrik över. Smält chokladen i tallriken. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem