
Tomatris med kryddig korv och fläsk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Creme fraiche 2.0 dl 22%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chili. Skär ner paprika och selleri i bitar. Skiva rökt fläsk i små bitar. Finns svålen med kan den med fördel koka med i riset för att sedan plockas bort, den ger god smak.
- Ris: Hetta upp en kastrull. Fräs lök, vitlök och chili i olja ett par minuter. Häll i riset. Fräs lite till. Slå sedan på tomat och buljong. Tillsätt paprika och selleri. Koka riset under lock i cirka 25 minuter (se förpackningen). Riset ska vara lite blött när det är klart. Smaka av riset med salt och peppar.
- Tillbehör: Finhacka vitlök. Rör ihop creme fraiche och vitlök. Låt stå.
- Stek korv och fläsk.
- Lägg upp och garnera med persilja eller annat kryddgrönt. Servera vitlökscremen till.