Sojastekt ris med omelettrullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sojastekt ris med omelettrullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 20

Recept: 1948 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 448 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 6%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Skala och krossa vitlök. Skala och riv ingefära. Finhacka chili. Skär ner grönsaker i mindre bitar.
  3. Omelett: Knäck ägg i en bunke. Vispa lätt. Värm en stekpanna med olja. Häll i äggsmeten. Stek en tunn omelett. Salta, peppra. Rulla och skiva omeletten.
  4. Sojaris: Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Häll i olja, suger snaps, brytbönor, champinjoner, salladslök och paprika. Stek 1-2 minuter.
  5. Lägg i ris, ingefära, vitlök, chili och soja. Stek cirka 2 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Pressa över lime.
  6. Grovskär koriander. Läll upp på fat. Lägg på omeletten. Garnera med koriander och eventuellt med det gröna på salladslöken.

Kockens kommentar

Har du kallt kokt ris hemma så använd det.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem