Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svart råris med champinjoner, zucchini och paprika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 35

Recept: 2419 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skölj riset. Koka i dubbelt så mycket vatten cirka 40 minuter. Häll av överskottsvatten, dra åt sidan.
  2. Klyfta champinjoner. Tärna zucchini. Kärna ur och strimla paprika. Skiva vitlöksstjälkarna tunt.
  3. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Lägg i vitlöksstjälkar, svamp, zucchini och paprika. Fräs några minuter.
  4. Tillsätt riset, tamari, salt och peppar. Fräs ytterligare några minuter.

Kockens kommentar

Vitlöksstjälkar kan vara svårt att få tag i. Alternativ kan man använda salladslök kombinerat med tunt skivad vitlök.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem