
Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1793 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skär kyckling i mindre bitar. Skala och finhacka lök, skiva purjolök, strimla vitkål.
Skala räkor. Skiva ananas. - Hetta upp olivolja i stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitkål några minuter. Riv ner vitlök och krydda med curry.
- Efterstek under lock på låg värme 10 minuter. Tillsätt kyckling och låt det bli varmt.
- Blanda det kokta riset med kycklingröran. Blanda in räkor, ananas och ärter.
- Smaksätt med soja och salt. Stick ner räkchips.
Kockens kommentar
Nasi Goreng (nasi = kokt ris, goreng = gratinerat) är en Indonesisk risrätt, som vanligtvis innehåller grönsaker och kyckling. Läs mer om risrätter, se > Om ris.