Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nasi Goreng, klassisk indonesisk risrätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1793 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 397 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ris > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skär kyckling i mindre bitar. Skala och finhacka lök, skiva purjolök, strimla vitkål.
    Skala räkor. Skiva ananas.
  3. Hetta upp olivolja i stekpanna på medel­värme. Fräs lök och vitkål några minuter. Riv ner vitlök och krydda med curry.
  4. Efterstek under lock på låg värme 10 minuter. Tillsätt kyckling och låt det bli varmt. 
  5. Blanda det kokta riset med kycklingröran. Blanda in räkor, ananas och ärter.
  6. Smaksätt med soja och salt. Stick ner räkchips.

Kockens kommentar

Nasi Goreng (nasi = kokt ris, goreng = gratinerat) är en Indonesisk risrätt, som vanligtvis innehåller grön­saker och kyckling. Läs mer om risrätter, se > Om ris.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem