Nötpanerad marulk i svampsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nötpanerad marulk i svampsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2245 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 538 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Läs om:

Hotade fiskarter > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg nötterna på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta 4-5 minuter tills de fått lite färg. Eller rosta dem i torr panna. Ta ut och mosa nötterna i en mortel till grovt mjöl. Stäng inte av ugnen.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt, samt rulla filéerna i nötkrosset.
  4. Sås: Skala och finhacka lök. Rensa svamp och skär i bitar. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och fräs lök och svamp cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt vin och låt vätskan koka bort. Tillsätt vatten+fond samt grädde. Låt småkoka, tills såsen är ganska tjock. Tillsätt resterande mosade hasselnötter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk.
  7. Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme och stek fisken 1-2 minuter på var sida.
  8. Fetta in en långpanna och lägg över fisken. Sätt in i ugnen och efterstek 7-8 minuter.
  9. Pressa potatisen och tillsätt lite smör. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem