
Nötpanerad marulk i svampsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg nötterna på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta 4-5 minuter tills de fått lite färg. Eller rosta dem i torr panna. Ta ut och mosa nötterna i en mortel till grovt mjöl. Stäng inte av ugnen.
- Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt, samt rulla filéerna i nötkrosset.
- Sås: Skala och finhacka lök. Rensa svamp och skär i bitar. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och fräs lök och svamp cirka 5 minuter.
- Tillsätt vin och låt vätskan koka bort. Tillsätt vatten+fond samt grädde. Låt småkoka, tills såsen är ganska tjock. Tillsätt resterande mosade hasselnötter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk.
- Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme och stek fisken 1-2 minuter på var sida.
- Fetta in en långpanna och lägg över fisken. Sätt in i ugnen och efterstek 7-8 minuter.
- Pressa potatisen och tillsätt lite smör. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)