
Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1886 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och finhacka lök. Ansa bönor. Finhacka persilja.
- Skala och koka potatis.
- Sås: Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme. Fräs löken mjuk och glansig utan att bränna i några minuter. Tillsätt vatten+fond och låt koka upp. Klicka ner kallt smör under stark vispning. Smaksätt med citron och salt. Sila såsen.
- Smöra en ugnsform och lägg i filéerna. Sätt in i ugn cirka 5 min, tills genomkokt. Värm tallrikar i ugnen.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter (tills de är al dente).
- Pressa potatisen med potatispress. Salta lätt. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Receptet är användbart för alla plattfiskar.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)