Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Sugar snaps

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sjötunga i smörsås med pressad potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1886 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 458 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 28%

Sugar snaps 200.0 gram 4%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skala och finhacka lök. Ansa bönor. Finhacka persilja.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Sås: Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme. Fräs löken mjuk och glansig utan att bränna i några minuter. Tillsätt vatten+fond och låt koka upp. Klicka ner kallt smör under stark vispning. Smaksätt med citron och salt. Sila såsen. 
  5. Smöra en ugnsform och lägg i filéerna. Sätt in i ugn cirka 5 min, tills genomkokt. Värm tallrikar i ugnen.
  6. Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter (tills de är al dente).
  7. Pressa potatisen med potatispress. Salta lätt. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Receptet är användbart för alla plattfiskar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem