
Risoni med svamp, tiibehör till mat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Skär i små bitar. Hacka basilika och grovriv ost.
- Blöt svamp steks torr i panna utan fett på medelhög värme, tills den inte avger mer fukt i pannan. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg. Salta och peppra.
- Koka risoni i lättsaltat kokande vatten cirka 10 minuter (se förpackning).
- Blanda risoni med svamp. Strö över basilika och ost.
Kockens kommentar
Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter. Läs mer > Om dekorativ pasta.