Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 47%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Vitpeppar nymald 2.0 krm 0%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
thsk
Tillagning
- Smält smör i Micro. Låt det svalna till cirka 50°C.
- Hacka lök och lägg i en kastrull ihop med dragon samt vitvinsvinäger. Reducera till en tredjedel.
- Sila av vinägerkoket och häll över i medföljande behållare till din stavmixer.
- Lägg i ägggulorna och häll på smöret (allt). Sätt sedan stavmixer plant mot botten och tryck på max hastighet. Du kommer inom ett par sekunder se hur såsen tjocknar dra då din stavmixer sakta uppåt.
- Klart. Lägg i persiljan och smaka av med vitpeppar och lite kajennpepparpulver.
Kockens kommentar
Ett väldigt enkelt och effektivt sätt att göra smörsås eller t.ex. majonnäs.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)