
Chilibearnaise till stekt mat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 524

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2425 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 57%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.
- Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.
- Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.
- Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.
Kockens kommentar
En klassisk bearnaise smaksatt med chili och vitlök som passar till stekt kött, fågel och ägg. Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. Om det är bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)