Choronsås, béarnaise med tomatsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Choronsås, béarnaise med tomatsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 455

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 49%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tillaga béarnaise. Se recept > Béarnaise.
  2. Vispa ner en matsked tomatpuré i taget i bearnäsen.
  3. Passar till stekt kött, kyckling fisk och ägg.

Kockens kommentar

Alexandre Étienne Choron (1837-1924) som var fransk köksmästare den berömda restaurangen Voisin i Paris uppfann denna sås. Såsen serveras till grillad fisk, tournedos och till löskokta eller pocherade ägg. Under preussarnas belägringen av Paris julen 1870, när parisarna tvingades äta katter, hundar och råttor, serverade Choron maträtter av djur från den lokala djurparken som fylld åsnehuvud, elefant consommé, elefantsnabel, grillad kamel, kängurugryta, björnlår i pepparsås, varg i hjortsås, katt med råtta och antilop i tryffelsås. Till dessa delikatesser inmundigades viner som Mouton-Rothschild 1846, Romanée-Conti 1858 och Château Palmer 1864. Läs mer > Alexandre Choron.

Kompletterande recept

Béarnaise

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem