Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och tärna potatis. Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar. Skiva vitkål.
- Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Ta bort skinnet på falukorven och skär den i potatischipsstora stavar.
- Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven. Låt allt bli varmt (ca 3 minuter). Servera med en god senap till.
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv