Falukorvsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Falukorvsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 684 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Senap svensk 4.0 msk 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och tärna potatis. Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar. Skiva vitkål.
  2. Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
  4. Ta bort skinnet på falukorven och skär den i potatischipsstora stavar.
  5. Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven. Låt allt bli varmt (ca 3 minuter). Servera med en god senap till.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem