
Kornrisotto med pak choy
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Parmesan 200.0 gram 35%
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 7%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackning. Häll bort överskottsvatten.
- Skala och tärna jordärtskockor.
Lägg i kallt vatten.
Skär portabello i tärningar.
Skala och finhacka vitlök.
Häll av vattnet från kockorna, låt rinna av. - Hetta upp olja och smör i en stekkastrull.
Lägg i kockor, svamp och vitlök.
Fräs någon minut utan att bränna, tills jordärtskockorna mjuknat. - Skär ner pak choy i cm-stora bitar.
Blanda ner korngryn och pak choy i kastrullen.
Slå på vatten och fond. Låt koka upp. - Riv parmesan och blanda ner i kastrullen.
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med oliver.