
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 23%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
Skala och klyfta grapefrukt.
Skala och finhacka rödlök. - Blanda linser med grapefrukt, rödlök och rucola i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Smula ner fårost.
Pressa citronjuice över.
Ringla olivolja över.
Blanda om i bunken med en slev.
Kockens kommentar
Svarta linser kallas ibland för belugalinser för att de liknar belugakaviar. Linserna kokar lätt sönder.