Bakad potatis med bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Fyllning:

 

Bacon rökt som knapersteks }

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis med bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 27

Recept: 1640 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 286 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Fyllning:

Bacon rökt som knapersteks } 8.0 skivor 19%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna på hög värme i cirka 2 minuter.
  5. Skär ett kryss i varje potatis. Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med smör. Lägg tillbaka i potatisen och lägg bacon ovanpå.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktiden.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem