Bakad potatis med currykyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis med currykyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2825 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Finhacka chilin. Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek chili och kyckling i smör på medelhög värme i en stekpanna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Tillsätt curry, peppar och salt.
  5. Låt kycklingen svalna något och rör sedan ner currykycklingen i créme fraichen.
  6. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och kycklingblandningen. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem