Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

iPinium (stekplatta)

 

 

Marinadspruta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2108 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 341 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

iPinium (stekplatta) %

Marinadspruta > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att plattan är riktigt het.
  2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i plastpåse i en timme.
  3. Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60°C, cirka 30 minuter.
  4. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan. 5 minuter per sida.
  5. Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.

Kockens kommentar

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Utan iPiniumplatta

Grillad portvinskalv

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem