Hawaiitoast med förlorade ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hawaiitoast med förlorade ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1758 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 323 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala ananas och skär i stora tärningar. Skala avokado och grovtärna. Droppa citron över avokadon för att inte mörkna.
  2. Förlorade ägg: Koka upp 1,5 liter vatten med 1 msk ättika. Låt vattnet sedan sjuda på låg värme. Knäck försiktigt ett ägg i taget i en kopp. Håll koppen nära ytan. Låt ägget med koppens hjälp försiktigt glida ner i sjudande vatten. Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev. Se recept via länk nedan  > Pocherade ägg, förlorade ägg.
  3. Koka samtidigt upp vatten åt sparrisen. Koka sparrisen 2-3 minuter. Ta ur.
  4. Hetta upp matfett (smör) i panna och stek brödskivorna gyllenbruna på var sida eller rosta i brödrost.
  5. Lägg sparris och ägg på brödskivorna. Lägg upp ananas/avokado på sallatsblad.

Kockens kommentar

  Förlorade ägg är ett gammalt uttryckt för pocherade ägg. Läs mer > Så kokas ägg.

Tillhörande recept

Pocherade ägg, förlorade ägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem