Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bakelser: 34

Kockskolan:

 

Så skållas mandel >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 2

Recept: 5764 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 39 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så skållas mandel > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
  2. Deg: Rör smör och socker pösigt (blekvitt). Tillsätt ägg och mandel. Blanda ner mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Ställ i kyl minst en ½-timme.
  3. Kräm: Blanda äggulor, grädde och mjöl i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen är tjock. Smaksätt med vaniljsocker. Ta av från värmen och låt kallna.
  4. Förvärm ugnen på 175°C.
  5. Forma: Kavla ut degen ganska tunt (~3 mm). Stansa ut rundlar med ring eller glas 5-6 cm breda. Lägg på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugn 7-10 minuter. Ta ut och låt kallna.
  7. Garnera: Blanda florsocker och vatten. Glasera kakorna med ett tunt lager. Garnera med pärlsocker eller en klick gelé.

Kockens kommentar

Mignon = söt, näpen, liten. Till exempel filet mignon ("lilla filén") som är en mindre skiva oxfilé från oxfiléns svans (läs mer > Oxfilé). I detta fallet avses en liten bakelse.

Bilden hämtad från Bagarflickorna Julie & Julia som bakat sig igenom bakboken Sju sorters kakor. Klicka på texten under bilden för att komma till deras blogspot.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem