Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om biskvier > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
En biskvi består av en mandelkaksbotten som fylls med smörkräm och toppas med smält choklad. En chokladbiskvi är en biskvi där smörkrämen smaksatts med kakao.
Förvärm ugnen till 175°C..
Bottnar: Blanda mandelmjöl, socker och äggvita. Rulla ut massan till en lång rulle. Dela den med kniv i 30 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Alternativ botten: Mandelbotten kan också tillredas på grovriven mandelmassa blandat med socker och äggvita.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
Smörkräm: Smält smör och låt det svalna. Vispa florsocker, kakao och äggvita. Tillsätt smöret och vispa krämen fluffig. Bred krämen på bottnarna.
Garnityr: Smält försiktigt choklad i vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen på biskvierna i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av och lägg dem på en plåt. Ställ in de chokladdoppade biskvierna i kylen. De är klara när chokladen stelnat.
Kockens kommentar
Begreppet "biskvi" är helsvenskt härlett från franskans "biscuit" (= kaka) och förekommer inte i andra länder. Kan också avse så kallade mandelbiskvier som är små mandelkakstoppar (se recept > Degli amaretti). En klassisk variant av chokladbiskvi är Sara Bernhardt-biskvi (se dito recept). Läs mer > Om biskvier.Tempererad choklad: För att få en stabil, fast och blank choklad måste den "tempereras". Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept > Temperera choklad.