Små prinsessor med choklad och kesella
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bakelser: 6

 

Marsipan vit }

 

 

Florsocker till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Små prinsessor med choklad och kesella

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 797

GBR (GI) / port: 8

Recept: 4781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 230 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Marsipan vit } 0%

Florsocker till garnering 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smält smör. Låt svalna. Smörj en form.
  3. Blanda ihop torrvarorna i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägg. Rör ihop till en slät smet. Häll ner i formen. Grädda i 20 minuter. Låt botten svalna helt och hållet.
  4. Blötlägg gelatin. Riv citronskal. Koka socker, citronskal och vatten till en simmig lag, cirka 3 minuter.
  5. Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna. Vispa det kallt och luftigt.
  6. Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen. Därefter kesellan. Lättvispa grädde. Vänd ner den.
  7. Kavla ut marsipan. Klä kupolformar eller t ex lite mindre kaffekoppar med marsipan. Fyll med mousse.
  8. Stansa ut rundlar av botten, något mindre än koppen. Lägg på moussen. Ställ in i frys.
  9. När moussen stelnat tags bakelsen ut. Trimma så den blir fin. Pudra över lite florsocker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem