
Små prinsessor med choklad och kesella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 797

GBR (GI) / port: 8
Recept: 4781 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Värm ugnen till 200°C.
- Smält smör. Låt svalna. Smörj en form.
- Blanda ihop torrvarorna i en skål. Tillsätt det smälta smöret och ägg. Rör ihop till en slät smet. Häll ner i formen. Grädda i 20 minuter. Låt botten svalna helt och hållet.
- Blötlägg gelatin. Riv citronskal. Koka socker, citronskal och vatten till en simmig lag, cirka 3 minuter.
- Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna. Vispa det kallt och luftigt.
- Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen. Därefter kesellan. Lättvispa grädde. Vänd ner den.
- Kavla ut marsipan. Klä kupolformar eller t ex lite mindre kaffekoppar med marsipan. Fyll med mousse.
- Stansa ut rundlar av botten, något mindre än koppen. Lägg på moussen. Ställ in i frys.
- När moussen stelnat tags bakelsen ut. Trimma så den blir fin. Pudra över lite florsocker.