
Rabarbertartelette
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 26%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördeg > Äts ej
Pajdeg osötad Äts ej
Om finpajer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Blanda ihop ingredienserna till pajdegen (läs mer > Om mördeg). Ställ kallt.
- Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och ägg till en slät smet.
- Kavla ut pajdegen. Klä portionsformar. Ställ i frys i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tag ut portionsformarna. Ställ på ugnsplåt och baka dem i 8 minuter.
- Garnering: Skala rabarer, skär i stavar och skiva dem.
- Fyll pajskalen med fyllningen. Lägg rabarber ovanpå. Strö över lite råsocker.
- Baka i ugn cirka 10 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Garnera med hallon eller något annat fint bär.