Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 617
Kcal / portion: 549
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1646 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 68%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rumstemperera ingredienserna. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur. Skala vitlök.
- Lägg mjölk, citronjuice och vitlök i en hög smal skål. Mixa med stavmixer cirka en halv minut tills skum bildats.
- Mixa ner olja, först droppvis och sedan i en väldigt tunn stråle. Tillsätt inte mer olja när såsen tjocknat ordentligt.
- Rör ner smaksättare enligt eget önskemål för hand, till exempel lite smakrik olja, kajennpeppar eller tabasco. Smaka av.
Kockens kommentar
Det går faktiskt att tillreda "majonnäs" utan ägg, men mjölkproteinerna har inte lika bra emulgeringsförmåga som lecitinet i ägg. Läs mer > Om emulsion. Denna majonnäs används på samma sätt som vanlig majonnäs.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)