Jordgubbar, maräng och cointreaukräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jordgubbar, maräng och cointreaukräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 16%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 89 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Kräm: Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda.
  2. Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet.
  3. Tillsätt Cointreau under vispning. Vispa tills smeten är tjock och porös. Ta ur bunken ur kastrullen.
  4. Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
  5. Servera: Fördela jordgubbar i halvsmå glas. Smula över maräng och toppa med kräm.

Kockens kommentar

Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem