Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckling Gumbo, gryta från Louisiana

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1181 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 527 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Om kreolköket > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Ta bort stjälk och det vita från paprika och jalapeno. Skala lök och vitlök.
  2. Steg 1: Grovskär paprika, lök och selleri. Mosa eller finhacka vitlök. Stek detta i lite matolja i en stor gryta tills de fått lätt färg. Häll på vin och låt små­koka tills allt mjuknat i cirka 15 minuter.
  3. Steg 2: Avlägsna köttet från kycklingbenen och strimla köttet. Häll över i grytan. Tillsätt vatten, jalapeno, krossade tomater, timjan och gumbo powder. Låt småkoka i 35 minuter. Smaka av med tabasco e.d.

Kockens kommentar

Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Kreolsk "red" gumbo innehåller i allmänhet skaldjur och tomater. Cajungumbo vanligen skaldjur och kyckling utan tomater. Läs mer om cajun- och kreolköken, klicka på > Om kreolköket.

Passar till

Kokt ris

Bondbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem