
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2618 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 2 tim )
Se film > klicka på "Sean Riggs" under bilden.
- Deg: Häll ingredienserna i en bunke med en nypa salt och peppar. Blanda med fingrarna. Knåda inte degen, den skall vara kletig, inte bli elastisk. Ställ kallt i 2 timmar.
- Sås: Strimla salami. Finhacka paprika, lök, vitlök och oregano. Hetta upp lite matolja i en panna. Fräs ingredienserna i panna med smör några minuter utan att bränna. Tillsätt krossade tomater. Tillsätt buljong. Rör samman. Låt koka ner något. Smaka av med salt och oregano före servering. Den händige tillagar såsen medan gnudin kokas.
- Forma: Ströa lite mjöl på ett ark smörpapper.
- Dela degen i halvstora klumpar och rulla ut den till en cirka 3 centimeter tjock korv. Skär av i 4 centimeter bitar.
- Greppa en gaffel i skaftet med baksidan upp. Ta en degklump, lägg på gaffelbladets övre del och tryck till den lätt med tummen. Rulla ner degklumpen ett varv så att den blir skårad. På undersidan skall det synas en spricka (se film). Lägg på det mjölade smörpappret. Upprepa tills degen är slut. Avsikten är att bullens ojämnheter skall fånga upp tillbehörssås.
- Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg ner gnudin och låt sjuda i cirka 10 minuter tills de flutit upp till ytan.
- Finhacka färska tomater. Ta upp nudin och lägg i såspannan. Tillsätt tomathacket. Värm på och låt småkoka en liten stund. Stärkelsen i nudin kommer att göra att såsen tjocknar lite till.
- Servera. Garnera med färsk oregano, något kryddgrönt och lite riven parmesan.