
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3367 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skölj och skär sparris i små bitar. Stek sparrisen i smör i en kastrull på medelvärme tills den börjat få färg. Lägg åt sidan.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Sås: Smält smör i sparriskastrullen. Vispa ner mjöl och häll på lite kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av. Späd med lite vatten eller salt kräftspad om så behövs till lagom konsistens.
- Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
- Blanda ner sparris ochkräftstjärtarsåsen. Riv över parmesan. Garnera med rucola.
Kockens kommentar
Läs mer om bandpasta, klicka på ingrediensen Tagliatelle.